torstai 5. marraskuuta 2009

Ti reenit 3.11

Tällä kertaa etsiskeltiin Pikkaralan maastoissa. Rohtolle laitettiin valmiiksi 3 maali-immeistä n. 30 välein tien varteen tuulen yläpuolelle noin 5-10 metrin etäisyydelle tiestä. Maalit meni suoraan tieltä piiloihinsa, eli Rohton nenän nuuhkuteltavissa oli siis myös tuoreet jäljet. Maalien asentojakin muistin tällä kertaa vaihdella, yksi istui/kyykötti, yksi seison puuta vasten ja viimeinen makasi. Otin Rohton autosta siis vasta, kun maalit olivat jo metsässä, eli tällä kertaa ei ollut apuna/virittimenä näkölähtöä. Hyvin tohkeissaan Rohto kuitenkin oli lähdössä hommiin ja innokkaasti se porhalsi etsittävien luo heti kun sai näistä hajun. Reippahasti meni siis kaikkien luo oli maalin asento mikä tahansa, ja istahti ottamaan tarjoilut nätisti vastaan :)

Rohtolla olikin varsinainen puuhapäivä: amulla se oli matkassa, kun käytin autoa huollossa. Ehittiin ootellessa käydä puolentoista tunnin lenkkin Raahen lähiöitä kiertelemässä ja palatessa käytiin hallissa ihmettelemässä Yariksen pohjaa (tarkotus ois saaha teetettyä siihen vähän kestävämpi pohjapanssari muovisen sijaan) ja ukkojen huoltohommia autojen kanssa. Ei ollu Rohto moksiskaan, ja tais sitä vähän väsyttää, kun pisti maate pötköttämään.

Ravjalla oli kevyt reeni, kun sillä edelleen oli pientä ontumista vasemmassa etusessa. Hihnassa käytiin kiertämässä n. 300 m lenkki, jonka loppupätkälle oli tiputeltu tien varteen 5 esinettä. Parin viimeisen kohdalla se vasta alkoi hoksata, että tämmöisiä täällä nyt vain etsiskellään, ekoilla esineillä paapalla oli aikalailla kierroksia, olis vaan ollu lähtemässä mettästä kadonneita etsimään, eli hoksottimet ei oikein olleet oikein esineille viritetyt ;) Keskiviikkona Ravja kävikin sitten hierojalla, joka kävi sen perusteellisesti läpi ja totesi kovasti jumissa olevat lapojen ja yläselän seudun. Onneksi ei mitään vakavampaa tunnu olevan, ja nivelet Ravjalla liikkuu vielä ikäisekseen oikein hyvin :) Verryttelyä, venytystä, verryttelyä, venytystä... pitää ottaa itteä niskasta kiinni, ja alkaa taas näitä harrastamaan. Sitä niin helposti muistaa aikansa tehä näitä, mutta pikkuhiljaa homma unohtuu ja taas on lipsahettu vanhoihin uomiin.

2 kommenttia:

  1. Oletko hieronut Ravjaa ennen etsitätreenejä? Onko siitä hyötyä, jos tunnin tai pari ennen koiran suoritusta tekee vähän hierontaa ja venyttelyjä? (siis kotona ennen treeneihin lähtöä)

    VastaaPoista
  2. Jäkikäteen (siis myöhemmin samana iltana) on tullut satunnaisesti hierottua venyttelyjen yhteydessä, ja siis ne venyttelytkin olleet taas pitkän aikaa satunnaisia. Hieroja lähinnä korosti alku- ja loppuverryttelyjen ja loppuvenyttelyjen merkitystä. Aikataulut tuppaa olemaan turhan kiireiset ennen reenejä, jotta silloi ehtisi tehdä mitää isompi juttuja. Pitääkin opetella passelit otteet tehä pikavenyttelyt myös seisoaltaan heti reenin jälkeen ennen auton laittoa ja sitä ennen yrittää ainakin isompia spurttailuja vaatineen reenin jälkeen tehdä myös edes lyhyt loppuverryttelylenkki.

    VastaaPoista