torstai 29. lokakuuta 2009

Rohton 9. jälki

Kirkkaassa pikkupakkaskelissä (-1) n. 20-30 m mittainen jälki myötätuuleen (heikohko, mutta selvä tuulenvire) kuuraiselle nurmikolle (jäljen painaumat erottui selvästi). Nakkiviipale n. joka 3.-4. askeleeseen ja jäljen päähän sukka, jonka sisälle laitoin vähän pitemmän nakkipätkän. Jälki ehti vanheta n. varttitunnin. Ajoin auton taas leikkikentän parkkiin, puin Rohtolle valjaat autossa ja siirryttiin siittä nurmikon laitaan parinkymmenen metrin päähän jäljestä, jota kohti lähettiin talssimaan tuulen yläpuolelta, Rohton nenä oli maassa jo tässä vaiheessa. Ilmeisesti sen pääkoppaan on muotoutunut yhtälö nurmi = jälki ;).

Pari metriä ennen "oikeaa" jälkeä Rohto hoksasi maasta meitä lähes kohtisuoraan vastaan tulevat jonkun toisen jättämän jälkijonon (en huomannut jälkeä tehdessä sitä, mutta en tullut silloin niin tarkasti katelleeksi ympärille, luultavasti kuitenkin vanhempi jälki kuin mun tekemä) - estin hihnalla Rohton lähtemisen "väärälle" jäljelle ja saavuttiin viistosti omalle jäljellemme (melkein jäljen suuntaisesti): Rohtolla alkoi häntä heilua iloseen malliin, kun bongasi jäljen ja eka nakinpalan sillä :) Meno olikin tämän jälkeen vauhikasta hihna kireällä etenemistä, suhtkoht hyvin jäljellä pysyen (2-3 kertaa lähti vähän seilaamaan sivuun) ja melkein kaikki nakit tuli hotkittua jäljeltä. Esineestä Rohto meinasi taas mennä ohi, eli jouduin toppaamaan, mutta ihan mieluusti se alkoi mulle kaveriksi namia sen sisältä kaivamaan :) Kannoin sen sitten reilusti sivuun puhtaalle nurmikolle ja palailin autolle Rohtoa kovasti kehuen ja väliin nameja syötellen.

Mietintämyssyyn: intoa Rohtolla on kovasti ja hirmuinen veto valjaissa > liinassa jäljestämisestä voipi tulla fyysisesti aika raskasta myöhemmin varsinkin kun jäljen pituus kasvaa. Alkuvaiheessa jälkiopintoja liinatyöskentely lienee paikallaan, jotta homma ois jotenkin hallinnassa, mutta missä vaiheessa ja miten voisikaan lähteä koulimaan siitä "rauhallisesti" vapaana jäljestävää koiraa??? Pitääpä kuulostella muilta kokemuksia tästä. Jep, ja täytyy jatkossa tarkemmin katella ympärille, onko mahdollisia "harhajälkiä" havaittavissa.

1 kommentti:

  1. Olipa mielenkiintoista lukea treeneistänne! En ole Maunolle vielä jälkiä tehnyt, mielessä ollut kyllä. Tässä voisi olla ideaa eka treeneiksi.. :)
    t.Salla

    VastaaPoista