keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Puuhatiistai

Oltiin puoli päivää yliopistolla Oulussa, jossa Rohto sai harjotella Ravjan kans kaksistaan työhuoneessa oloa: pieni haikea ulvonta oli vastassa kun tulin eka poissaolokäynniltä takaisin. No asia korjaantui Katjan tuotua tulisaisporonluut (kiitos!!!), joita koirat jäi tyytyväisinä järsimään huoneeseen käydessäni taas toisaalla. Pääsi Rohto toki väliin mukaankin: se kävi ansiokkaasti hurmaamassa yhden proffan ja toimiston tädit ;)

Iltapäivän päätteeksi käytiin lenkillä Katjan ja Rohton puolisysterin Okran kans: Rohto riemastui tästä toisesta tapaamisesta (ensimmäisistä pikarehveistä olikin jo aikaa kuukausi) ja roikkui systerin kimpussa. Okra ei tästä alkuun ollut niiiiin haltioissaan, mutta loppupuolta lenkkiä yllyttyi väliin peuhaamaan innokkaan pikkuveljen kanssa. Ravja-paappa haukkui alkutemmellyksessä lähinnä kolmantena pyöränä, mutta keskittyi sitten omiin nuuhkutteluihinsa. Ja kamerahan ei tietystikään ollut mukana...

Illan etsintäreenit oli Kiekon majan maastoissa, meille eka kerta tässä tiistain ryhmässä. Rohtolle otettiin eka perinteistä tätit-on-kivoja-namiautomaatteja-makkararinkiä, josta sitten yksi kerrallaan eli yhteensä kolme maaliakkaa poistui näkölähtönä noin 10 m päähän puolittain metsänpeittoon. Rohto oli tästä kovasti innoissaan ja häntä heiluen malttamattomana odotti vapautusta (valjaissa hinhassa) päästä metsäänmenijöiden perään. Otin pari metriä sivuun maalin lähtöpisteestä, jotta ei ihan jälkeä pitkin lähdettäisi kirmaamaan. Reippaasti ja vauhdilla Rohto pyyhälsi maalien luo ja hotki ahneesti iltaeineensä purkeista (suorapalkka kehujen kera). Oiskohan tämä ollut noin seitsemäs etsintäreeni Rohtolle. Ravjalle 3 maalia tienvarressa: yksi "normaali" syvässä ojanvarsitiheikössä n. 20m tiestä, yksi metsässä konkelolla istuskeleva ja koiralle höpöttävä ja kolmas metsässä hiljakseen kävelevä itsekseen puheleva. Ojan varressa maannutta Ravja joutui eniten etsimään mutta hyvin porhalsi paikalle vainun saatuaan, muut löytyivät suht sukkelaan. Hyvät ilmaisut ja ihan asiallisesti käyttäytyi, yhdesti oli tosin hamunnut Sallan samojedikarvaista vantusta suuhunsa, ilmeisen houkuttelevat valkoiset tumput metsän pimeydessä ;) Kivat ja mielenkiintoset reenit sekä omalta osaltamme että myös muita koirakoita seuratessa!

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea Rohton kuulumisia. :) Ja kyllä tänne pääsee hyvin lukemaan.

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä luista! Oli tosi mukava kävästä lenkillä teidän kanssa pitkästä aikaa. Otetaanpa pian taas uusiksi :)

    VastaaPoista