lauantai 20. helmikuuta 2010

Potilaskertomus

La: hieman nolona verkkareissa, mutta jo huomattavan pirteä ja nälkäinen Rohto!

Karhunpoika sairastaa... tulikin vähän isompi operaatio, Rohto joutui leikkuupöydälle, mutta on nyt toipumassa oikein hyvin. Tiistai-iltana alkoi siis oksennella, oksensi seuraavana yönä 5-6 kertaa. Keskiviikkona vaiksuna, syömätön, nukkui, muttei ollut kovin kipeän oloinen eikä oksennellut, olin yhteyksissä eläinlääkäriin ja päätettiin seurailla tilannetta. Illalla annoin varulta parafiiniöljyä noin 20 ml ja päivän mittaan olin ruutaillut pieniä määriä tehobaktilla höystettyä vettä Rohton kitusiin. Torstai-aamuna tuntui jo olevan vähän virkumpi, edelleenkään ei kuitenkaan ruoka maittanut ja torstai-iltapäivällä oksentaa roiskautteli muutaman kerran, soitto lekurille, mutta saatiin aika vasta seuraavaksi päiväksi. Keskiviikkoaamun jälkeen Rohto ei ollut kakannut eikä parafiininkaan tuloksena peräpäästä tullut mitään. Lämpö normaali. Perjantaina ei olennaista muutosta olotilassa, eli kovin vaisuna, syömätön, nassuun lipaistut vedet roiskautteli jonkin ajan päästä oksennuksena ulos. Akuutissa tohtoritädit sitten ropeloi pojan perusteellisesti, ylävatsaa aristi ja suoliston puolella tuntui "jokin hieman kiinteämpi" pienehkö ylimääräinen möntti, röntgenkuvat näytti jonkinverran muttei huolestuttavia määriä kaasukertymää ja muutkin sisäelimet oli sen näköiset kuin pitääkin. Otettiin myös verikokeet, kaikki arvot oli ok paitsi natrium vähän alhaalla johtuen paastoilusta. Oireitten ja tulostamattomuuden vuoksi päätettiin leikata. Ja mitä sieltä löytyikään...? Syyllinen on kuvista viimeisimmässä: pehmolelusta irronnut tassu, jolla Rohto oli pitkin syksyä/talvea leikkinyt kiltisti vaan heittelemällä ja suussa natustelemalla sitä, mutta nyt sitten jossain vaiheessa päättänyt hotkaista sen. Liekö tapahtunu just ennen oireitten alkamista vai onkohan ehtinyt pyöriä jonkinaikaan mahassa ennen kuin päätyi tuonne ohutsuolenmutkaan? Tuo "tassu" oli siis huomattavasti likaisempi ja karmean hajuinen ennen kuin sen identiteetti selvisi pesussa - on muuten nyt ehottomasti tämän huushollin arvokkain matkamuisto ;) Onneksi ei ollut ihan täysin jumissa siellä, suoli oli ollut hyvässä kunnossa ja pelkän viillon kautta oli saatu ongittua tuo ylimääräinen matkaaja pois. Vakuutus olis muuten ollut ihan kiva olla olemassa, nyt tuolla muutaman sentin kapineella on hintaa n. 600 euroa, kilohintaa ei edes uskalla aatella....


Pe: leikkuun jälkeen vedettiin kotona sikeitäKe: podettiin näin rennosti...


Syyllinen, Velmu-vekottimesta irronnut tassu

9 kommenttia:

 1. Velmu Vekotin osoittautui vähän turhan velmuksi salamatkustajaksi - voi siinä kerran kirpaista, kun lekurilla maksaa pahalle haisevasta ja likaisesta matkamuistosta. Hyvä, että möntti saatiin kuitenkin suolenmutkasta turvallisesti ulos ja suuremmalta vahingolta kuitenkin vältyttiin.

  Pikaista toipumista Rohtolle ja reippaita lenkkejä uudessa verryttelyasussa. On se komia kostyymi! :D

  VastaaPoista
 2. Voi Rohtopoikaa!!!
  Onneksi leikkauksella vaiva selkis ja tassu päätyi omistajalleen. Nyt itteeni pelottaa kun tyttöjen suurinta huvia on neppailla noita nykysiä. Toivotaan ettei meille satu yhtä huonoa tuuria

  VastaaPoista
 3. Voi Rohtoista!
  Huh, onneksi selvisitteko säikähdyksellä (ja sievoisella tukulla rahhaa...)! Kyllä osoitti suupielet tuota lukiessa alaspäin, voi pientä karhunpoikaa. :( Mutta onpa mukava kuulla että helposti lähti ylimääräinen tassu masusta pois ja että Rohto on paranemaan päin. Kaikkea nämä karvakorvat keksiikin. Maunolta myös Rohtolle paranemistoivotukset. :)

  VastaaPoista
 4. Ounou... mulla alkaa olla täällä liian riehakas potilas, heiluttaa jo hevilettimeiningillä leluja ympäri huushollia. Kohta pitää köyttää toipilaskalsarit pakkopaidaksi... Hyvin toipumassa siis, mutta potilas aiheuttaa nyt toisenlaista päänvaivaa emännälle ;)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa oikein hyvältä, go Rohto! :) Nyt vaan Viikatteet soimaan ja letti heilumaan. :D

  VastaaPoista
 6. Nyt vasta huomasin tämän! Onneksi selvisitte pienehköllä leikkauksella ja ei-niin-pienellä rahasummalla eikä käynyt pahemmin. Kummallista, miten samaan aikaan tämä tapahtui kuin tuo meidän episodi, onkohan näillä jotkut Omituisten Omituiset Syötävät -kekkerit menossa. Paranemisia toipilaalle!

  VastaaPoista
 7. Mitkäs syöppökekkerit siellä on ollu?? Mullan on mennynnä ohi... Ehki nää on juhlistanut omituisin menoin Omituisten 2-vuotistaipaletta ;)

  VastaaPoista
 8. Umbran syöppökekkereistä on sepustus kommenttina teidän edellisessä blogimerkinnässä, jossa karhunpoika aloitti sairastamisensa. :)

  VastaaPoista
 9. No hups! Onneksi Umbra selvitti asian omatoimisesti luonnonmukaisella menetelmällä!

  VastaaPoista