keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Näyttelyssä Laihialla 6.2

Ensimmäinen virallinen näyttely (tai ylipäätään minkään sorttinen) Rohtolle, pentuluokassa käytiin debytoimassa Laihialla asti. Matkaseurana oli myöskin ensikertalainen venäjänajokoira "Mosku" kera Johanna-emännän. Tulikin pitkä päivä pojille: puoli kuus aamulla lähettiin reissuun ja puoli kaheksan aikoihin illalla oltiin taas kotosalla. Hienosti pojat reissasivat koko matkan ja jaksoivat käyttäytyä siivosti näytelypaikalla. Tosin Rohton piti näyttelyalueelle saapuessamme kommentoida ympärillä levittäytyvää hulinaa äänekkäillä haukahduksilla, mutta ekan vartin jälkeen se totesi, ettei kannata tuhlata äänijänteitä kaikille vastaantulijoille ;) Kehän laidalla Rohto käyttäytyi pääasiassa fiksusti leikkiä puuhaillen tai tarkkailen rauhassa näytelmätouhuja - toki se väliin yritti kiskoa tutustelemaan viereisiin koiriin, mutta rahoittui nopeasti näissäkin tilanteissa. Osa kehistä oli sisällä urheiluhallissa, sielläkin pojat olivat vallan salonkikelpoisia koirakansalaisia.

Kehässä Rohto kulki kivasti mukana, antoi tuomarin kopeloida hyvin itseään ja malttoi seisoa sievästi paikoillaan. Tällainen arvostelu saatiin Pekka Teiniltä:

Mittasuhteiltaan oikea ja rotupiirteiltään hyvä urospentu. Vielä kapeahko pentumainen pää, hyvä ilme silti. Rintakehän muoto ja pituus hyvä. Lantiossa hyvä rakenne. Eturaajat vielä hieman rungon alla, mutta niissä on hyvät kulmaukset. Laatuturkki, mukava luonne.
PEK2, KP.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti