tiistai 29. joulukuuta 2009

Rohton puolivuotiskuulumisia-kuvia ja joulun viettoa

Rohto 25.12.09 (6 kk ja risat), strategiset mitat:
korkeus noin 47 cm, paino noin 14.5 kg

Vietettiin joulun seutu kotikotonani Pulkkilassa ja pitkästä aikaa tuli räpsittyä valokuvia, hieman myöhästyneet puolivuotiskuvatkin siis Rohtosesta. Rohtosta on viimeisen kuukauden aikana kehkeytynyt oikea karvaturriainen, kun sen roppa on saanut peitteekseen kiiltävän mustan ja suht pörhäkän päälikarvakerroksen. Aika pehmoiselta turkki vieläkin tuntuu (liekö domino-väriin liittyvää omituisuutta...?). Karvoineen päivineen se on kuitenkin reipas, tervepäinen koirapojan alku, jolla tuntuu olevan turhia hötkyilemätön, aika rauhallinen, mutta iloinen luonne :) Välillä pitää kyllä pöhistä epäilyttäville vastaantulijoille, etenkin hyvin harvoin eteenosuville koira-sellaisille, mutta hyvin Rohto osaa rauhoittua, jos esim. jäädään hetkeksi turisemaan toisten kanssa. Näissä tilanteissa vaan huomaa, että vähän enemmän pitäis muistaa kulkea ihmisten (ja koirien) ilmoilla - tässä asiassa ois syytä tehä jonkinsorttinen uudenvuodenlupaus... Ravjan meno Rohton kanssa on muuttunu iloluontosemmaksi, eli paappa on alkanut yhä useammin haastaa Rohtoa lelunrevitysleikkeihin ja Rohto antaa paapan pärjätä entistä paremmin näissä leikeissä ;) Ompa Ravja alkanut intoutua myös kirmaamisleikkeihin Rohton kans, eli lähtee ajattamaan tätä välillä takaa. Liekö kunnon talventulo saanut paappaan virtaa samalla tapaa, kuin Peera-mummeli aikoinaan aina virkistyi talven tullen :) Rohton omituisuuksiin kuuluu hassut nenäsointiset "käninä-äninä"-ääntelyt sen leikkiessä. Haukkukin raikaa lahjakkaasti, kun Rohto turhautuneena kommentoi esim. Ravjan ryöväämää lelua tai huudahtaa en-malta-oottaa-ruokakupin-laskeutumista tehden samalla vauhdikkaita ilmapiruetteja ;) Rohto tykkää leikkiä lelun retuutus- ja jahtausleikkejä ihmisensä kanssa ja tuo mielellään lelun takaisin, jos heitän sen kaummas. Lelun/namin toivossa Rohto osaa jo suht hyvin istua ja mennä maahan käskystä. "Arkitottisteluista" sujuu hyvin odottaminen paikallaan ennen uloslähtöä tai esim. autosta poistuttaessa. Muita tottis-juttuja ei vielä juuri olla opeteltukaan, no toki luoksetuloa, joka pääsääntöisesti sujuu hyvin - välillä on kyllä korvat kadoksissa, jos jotain kovin mielenkiintoista sattuu aistittavaksi. Osaamirepertuaariin voitaneen lukea vielä jo erinomaisiksi kehkeytyneet kerjuutaidot - varmaan Luna-äipän perua se, että Rohto osaa suht mallikkaan anovasti asettaa kuononsa tuolissa istuvan "uhrin" reiden päälle, jees, ja luetaan samaan syssyyn kuuluvaksi ansiokkaat pöydältä ryöväämistaidot ;) Minä puolestani olen oppinut pitämään pöydät melkoisen siisteinä...

Paapan kans :)
Kuusen katveessaPihapuuhia5 kommenttia:

 1. Rohtostahan on tullut Jätkä! Se on kasvanut, vankistunut, tummentunut ja saanut karvaa ihan valtavasti - sehän rupeaa muistuttamaan lapinkoiraa. Varsin nätti otus, aika tasapainoisen näköinen rakenne ja mukavan tasapainoisen kuuloinen koira myös noin luonteensakin puolesta - kuulostaa siis ihan pentu-Rohtolta edelleen, iloinen, positiivinen ja rauhallinen tyyppi. ;)

  Upea Rohto-Ohtonen, kovasti kyhnytyksiä molemmille pojille!

  VastaaPoista
 2. Juu, onhan Rohto ulkoisesti miehistyny, mutta käytökseltään ja pääkopaltaan vielä ihan pikkupoika - pissatkin tulee vielä nätisti niiaten. Ja tuo pentumainen ilme, se on jotenkin salaperänen muutos, kun ilme sitten jossain vaiheessa (missä?) vaihtuu aikuisempaan...

  VastaaPoista
 3. Jes, kuulumisia Rohtostakin saatavilla! Poika se vain kasvaa ja miehistyy. Mutta liekö tuo piippanokka nuiden dominonekkujen oma ominaisuus!? ;) Nauroin muuten katketakseni tuolla aiemmin olleille Rohton naisseikkailukuville!!

  Hauska kuulla, että kerjäämistaidot ovat jo sielläkin suunnalla pitkälle kehittyneet :D Hämmentävän samanlaiselta kuulostaa tuo pään painaminen polvelle ja nälkäkuoleman partaalla olevan koirarievun esittäminen...(toiminut etenkin täällä joulunviettokohteessa pahaa aavistamattomien ihmisparkojen kohdalla).

  Terkkuja Nödeltä myös pappakoiralle! :)

  VastaaPoista
 4. Jees, possunenä on domino-värisille tyypillinen ominaisomituisuus ;) Paljon uudenvuoden rapsutuksia Noita-systerille! Toivotaan, että kaikki omituiset selviää räiskeestä ja paukkeesta hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Kiva nähdä kuvia Rohtosta ja Ravjasta. Selkeästi on Rohto miehistynyt. Me ollaan lomailtu niin tehokkaasti, ettei netin ihmeellistä maailmaakaan ole muistettu tarkkailla. Nyt on palattu arkeen ja ehkä vähän kuulollekkin. :) Tuosta karvasta: Umbralla on kyllä kans tosi pehmeä turkki, kun vertaa moniin muihin lapinkoiriin, mutta toisaalta vaikkei se pitäisi olla pehmeä, niin sitä mukavampi Umbran turkkiin on painaa pää. :)
  Hyvää alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista